Un Mini-Bradut cu povestea lui

Copilaria ne surprinde placut cu fiecare etapa a ei, una dintre ele, care ramane in amintiri datorita perlelor haioase este cea a Decelusilor.

Decembrie de anul acesta ne-a adus aceasta perioada  dulce din copilaria Lie, drept ca in cazul ei inca nu e “De ce?” este abia la treapta de 🙂 “Cine-i asta?” ,”Ce e asta?” excalamatie urmata de o cercetare amanuntita a obiectului gasit si doi ochi mari rotungind o mimica draguta.

Inca de la inceputul lunii i-am povestit despre braduti, zapada si despre toate pe care le vom descoperi iarna asta.

Am facut braduti din jucarii, i-am desenat, modelat si recunoscut prin carti sau in natura, atat de mare a fost curioazitatea.

Asa a venit in casa noastra mini-bradul lui mami de la bucatarie.

Intr-o zi in timpul unei plimbari  Lia a gasit aceasta ramurica si pentru ea a fost mai mult de atat – e bradutul mic, uite mamica un brad pentru tine.

Era o descoperire atat de valoroasa pentru ea, un bradut real care inghimpa, cercetat ca la carte de ea, aprobat ca are tot ce trebuie-spini,virf,piciorus -deci e Brad adevarat la sigur, nu indrasniti s-o contraziceti 🙂 .
Un “bradut” norocos tinut strans in manute pana acasa si din cand in cand apropiat de obrajori pentru a verifica daca chiar inghimpa.

Ca orice bradut de iarna trebuia sa aiba si nameti asa ca fata mea “la plantat ” intr-o cutiuta  cu sare, da , nu gresesc o cutiuta pe care noi o aveam linga geamul de la bucatarie menita sa absoarba umezeala  🙂 .

 

dsc06218

Mini- bradutul mi-a adus spiritul sarbatorii , ori de care ori il privesc vad in el mult mai mult decat o ramurica de brad intr-o cutie cu sare, daca lasi imaginatia sa curga se transforma intr-un bol feeric de iarna (desi lipseste bolul de sticla :)) , un deal inzapesit, un bradut dirz care anunta sarbatoarea …o liniste dupa vijelie…

Chiar daca de craciun el va concura cu bradul mare,impodobit, sclipind in luminite jucause, mini-bradutul va cistiga prin emotiile pe care le-a trait fetita noastra descoperindu-l, prin magia iernii pe care a simbolizat-o…

Ce frumoasa ar fi lumea daca am privi lucrurile cu ochi de copil!

P.S. 🙂 Pentru a va bucura de un mini-bradut, unul care se incadreaza perfect pe masa de sarbatoare ai nevoie de:

-Um gram de curiozitate impletita cu dorinta si spirit de observatie

-O ramurica de brad

-o cutie

-sare

😉 Simplu nu-i asa?

🙂 spor la treaba!

Cu drag,Angela,mamica Liei.

Advertisements

One thought on “Un Mini-Bradut cu povestea lui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s