Ala bala portocala hai si ne-om juca…

Am descoperit un joc pentru fetita mea care mi-o tine ocupata, linistita si vesela minute in sir-“modelam” in portocale.

Pana a exersa aceasta activitate obisnuiam sa ne jucam cu formele in aluat, nisip,cereale si chiar apa toate metodele au captivat-o

Hai ca v-il zicem si voua.

E simplu decojiti portocale si aveti “materie prima” pentru joaca  si de rontait cat faceti treaba cu spor.

Cand aveti suficiente forme gauriti-le, apoi incercati sa faceti o ghirlanda sau un bradut cu un pai sau chiar sa le puneti pe un brad cum am facut noi de Craciun.

 

2017-01-05_18-49-38

2017-01-05_18-50-29
Il invata si pe bebe 🙂

2017-01-05_18-51-22dsc066262017-01-05_18-53-202017-01-05_18-55-552017-01-05_18-53-542017-01-05_18-54-54

Din figurile cu omuleti, ursuleti si ce mai are in set facem un “teatru de papusi”, asa ca la carte, cu voci potrivite fiecaruia, cu dialoguri hazlii si cu moarala.

Astfel jocul devine foarte potrivit si pentru a invata vocabular nou si a cizela dictia, dar si a masca in aceste dialoguri teme pe care vrei sa le dezvolti cu copilul tau.

Un schimb de intrebari ar putea sa iti aduca multe raspunsuri pe care le asteptai sau le astepta copilui.

La noi a dat roade mereu, de ex dupa sarbatori  am “pus in scena” tema mofturilor fara motiv intr-o poveste cu ursuleti din portocala, iar azi  problema somnului cu 5 bebe portocala -sarcina ei era sa imi zica de ce nu vor fiecare dintre ei sa adoarma cand ii pune mami in patut.

Jocul m-a ajutat sa o inteleg mai bine si sa ii explic indirect de ce e bine sa adoarma devreme. ( Cine a citit mai devreme stiti deja ca bucata asta de paragraf e un Update – ea deja doarme, iar eu nu puteam sa nu va scriu ca povestea a dat roade, a adormit mai repede azi, de mentionat ca fara alaiul de dorinte pe care le prezinta regulat ca de ex .Vreau apa, vreau pipi, de 10 ori sa ma pupe de noapte buna,inveleste,dezveleste, vreau perna nu vreau perna… lista e si mai lunga si uite ca azi a fost copil exemplar,adormit singur in patut si fara alaiul de dorinte din rutina.Sper sa mai tina povestea 😉 .)

Jucandu-va cu coji de portocala si cantand, chiar dansand “Ala bala portocala…”, nu doar veti castiga  o activitate buna pentru relatia voastra mai sudata, creativitate, motricitate, precizie, coordonare ochi -mana, dar si o metoda de al scoate pe pici din marait, care e tare un voga dupa sarbatori sau weekend, atunci cand  avut atentie cu carul din partea a tot neamului, iar dupa asta ajungem sa ne luptam  cu moft impletit cu moft.

Totusi noi mamicile gasim ac de cojoc la toate cu doar putina creativitate si Rabdare !

Spor la joaca.

Cu drag, mamica Angela si fetita mea,Lia.

Advertisements

2 thoughts on “Ala bala portocala hai si ne-om juca…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s