Bobița şi Buburuză

Carti …carti… carti si iarasi carti 🙂

Dupa ultima recomandare de carte  am fost intrebata daca mai avem loc in casa pentru carti 🙂 …

Ehhh mai avem 😉 si daca umplem spatiul rezervat lor mai improvizam o “noua casuta” pentru carti 😀 , dar in acelas timp recunosc ca eu nu am o carte pentru mine inafara de carti de predare Engleza si Franceza si cate ceva din parenting …ehhh 🙂 copilarie papadie…

Deci, dupa cum am promis revin azi cu inca o colectie de carti tare colorata si iubita de copii.

received_1706369389429437

Colectia Bobita si Buburuza face parte dintre cartile pe care eu le aleg pentru povesti cu morala, latura lor educativa este la sigur inca un mare plus al lor pe langa ilustratia jucausa.

Iata ce am gasit initial pe situl Editurii Casa despre aceasta colectie :

Bobita si Buburuza    va prezinta o serie de povesti care au loc într-o mica padure, personajele fiind o mana de prieteni, o frumoasa comunitate a unor gandacei simpatici.

Personajele principale sunt Bobita, baietelul melc, si Buburuza, fetita mamaruta. Povestirile descriu mici întamplari din viaţa de zi cu zi a personajelor, in care dragostea şi respectul fata de natura ocupa un loc important.”

Primul volum citit de noi este ” Bobita si buburuza sarbatoresc” el include povestile: Ziua de nastere a ariciului Soma si Bicicleta

received_1706369449429431

Mi-au placut tare mult aceste doua povesti.

Prima poveste pentru  ca ne invata copii cum sa isi surprinda prietenii, cum sa gaseasca noi solutii cand lucrurile merg diferit decat au planuit, zic eu ca e tare valoros sa fii capabil mereu sa vezi partea buna din orice rau si mai ales copilasii invata cum sa isi intareasca prieteniile savurand jocurile copilariei.

received_1706349852764724

In a doua poveste micii prieteni primesc un cadou care se dovedeste tare greu de impartit initial, ba chiar au ajuns la cearta ca mai apoi intr-un final sa descopere ca de fapt era un cadou perfect pentru  doi prieni.

received_1706349846098058

Deci, povestea ne invata sa impartim lucrurile nostre, sa apreciem ce primim si sa nu tragem concluzii gresite fara a sti toate detaliile.

Se intamplase ca in luna mai copila mea sa fie invitata la cateva zile de nastere ale colegilor ei de gradinita, astfel  povestile din aceasta cartulie chiar ne-au servit drept un exemplu frumos atat pentru momentele cand am ales cadouri, dar si cand  a primit ea surprize de la ei.

A doua serie de azi din ” Bobita si Buburuza” este intitulată

Bobita si Buburuza gradinaresc”.

received_1706370189429357

Iata ce gasim pe situl Editurii Casa despre ea:

” Cele doua povestiri din carte – „Florile-soarelui” si „Palaria ciupercutei” – ii surprind pe Bobita, Buburuza, Fulguşor, Vendel si Biluta in noi ipostaze.

In prima povestire, gazele mititele gradinaresc. Florile-soarelui, plantate de Bobita si Buburuza, sunt rontaite de un harciog, fara casuta si lipsit de alta sursa de hrana decat tulpinile fragede ale plantutelor. Sfatuiti de doctorul Bufnita, micile vietăti găsesc o cale de a-l împaca pe harciog.

A doua povestire „Palaria ciupercutei” prezinta o ciupercuta amarata din cauza disparitiei palariei sale cu buline, furata de niste gandacei de lemn, cu scopul de a o folosi pe post de barca. Puii de canar ii divulga pe hoti, iar gazele mititele pornesc spre parau unde ii somează pe gandacei sa restituie palaria ciupercutei.”

received_1706349876098055

Pe mine una aceste doua povesti m-au bucurat ca aduc cu ele valoroase exemple de altruism, micii prieteni sar in ajutor si nu se lasa pana nu isi ating scopul, toti ca unu isi iau rolurile in serios si gasesc solutii potrivite pentru ar salva situatia.

Tot de aici culegem si o adevarata lectie de diplomatie, personajele povestii ne dovedesc ca situatiile neplacute  se pot solutiona si cu discutii calme fara a ne ataca unii pe altii.

Va las totusi sa le descoperiti singuri pagina cu pagina, cert e ca noua chiar ne-au placut mult de tot si ne-au fost si utile caci fiind in sezonul florilor cand copii au tendinta de a rupe flori, astfel cu ajutorul povestilor i-am demonstrat puiutului meu cat de important e sa respectam natura si sa  o ocrotim si mai ales sa aducem argumente convingatoare si celor care inca  au tendinta sa rupa florile si frunzele sau sa atace pasarelele doar pentru ca asta le face placere si chiar sa incercam sa ii convingem sa nu mai faca asa ceva.

Ce mai tura vura, este clar o colectie plina de lectii frumoase, dar si aventuri frumoase.

Iata ce carti mai avem sansa sa descoperim din coletia:

Bobita si Buburuza

Screenshot_20180615-131000_1_1

So, enjoy reading great books, they are the real music of childhood.

Cu drag Angela, mamica  ca tine si ca mamica de langa tine.

 

 

 

 

Leave a comment