Povestea eroilor care au decis să iasă din paginile cărtilor

Un nouă poveste ne adună la foc 🔥

iarăşi vă prezint o mămică talentată, azi una cu o bagheta magică 😉 – tu îti alegi personajul favorit dintr-o carte sau desen animat, îti pui dorinţa să il ai pe pernă când răsună povestea de seara  şi atunci ea atinge cărţile cu bagheta tam -tam – surpriză…

Dar vă las să o cunoasteti pe ea, Elena Grițcan, cea pe care  am cunoscut-o datorită grupului nostru de cărţi, Cartile copilarie fericite si blogului.

De îndată ce i-am descoperit poveştile vii mi s-a aprins beculețul să o invit aici

🔥La focul cu poveşti👑

Enjoy 🤗

📑🐇📘🐻📗🐈📚🐀🐨🐼🐧🐣🐤🐥🐝

“Bună, sunt Elena!

Sunt mămică a unei fetițe adorabile de 22 luni. Când am ieșit în concediul de maternitate, stăteam și leneveam cum aveam ocazia, până m-am plictisit si am decis că aș vrea să îmi umplu timpul liber cu ceva.

Am început sa caut pe internet diferite idei de creativitate care m-ar ajuta să creez careva lucruri interesante si care mi-ar aduce și plăcere.

Primul lucru pe care l-am făcut, a fost o carte senzorială pentru fiica mea. Din start eram foarte entuziasmată, găsisem materialele necesare, planificasem cum va arăta fiecare pagină, dar în timpul procesului de coasere a cărții, parca ceva nu mai mergea, îmi pierdusem acel entuziasm, făceam doar ca să o termin. ( sincera sa fiu, nu am mai finisat-o, stau foile aruncate prin coșurile cu jucării, și uneori Eliza se mai uita peste ele).

received_1352812091493547.jpeg

Atunci am decis sa mă regăsesc în alt domeniu.

Fiindcă era în preajma sărbătorilor de iarnă , și mai precis a sfântului Nicolae, am hotărât să îi fac fiicei un papucel pentru cadouri.

A ieșit foarte drăguț.

Soțul venind de la serviciu acasă, a rămas încântat și mi-a sugerat ideea ca să îi fac câteva poze si sa le plasez pe Facebook. Nu riscam nimic dacă nu încercam. Așa și am făcut.

received_1352812094826880

Seara am plasat poza, și a doua zi dimineața deja aveam în jur de 20 de comenzi de papucei.

Nu era ideea ca sa fac bani, pusesem și eu un pret simbolic, doar ca să îmi acopere cheltuielile materialelor.

Îmi plăcea să fac acest lucru, simțeam o euforie când mă gândeam ca cuiva acest papucel îi va aduce o mare bucurie.

După ce a trecut sfântul Nicolae, am hotărât să fac diferite decorațiuni pentru Creciun. Am făcut pentru noi și pentru toate rudele :).

Așa au trecut și sărbătorile, și eu iar nu aveam ce face în timpul liber. Fiica creștea, îi plăceau mult cărțile, și îi citeam majoritatea timpului. Ii mai plăcea ca să îi citesc și să fac spectacole teatrale cu diferite jucării pe baza acestor cărți. Uneori nu aveam jucăriile necesare pentru a reprezenta eroii cărții așa că improvizam, ba dintr-un ciorap mai vechi, ba dintr-o pereche de ștrampi mici, până într-o zi, făcând ordine prin lucrurile mele care le țineam încă de când eram prin liceu, am găsit o croșeta și niște fire colorate. Atunci am hotărât să croșetez o jucărie care ne lipsea din toți eroii pe care îi aveam. Uitasem deja cum se face acest lucru, dar dorința era mare, așa că pe unde improvizam, pe unde mai căutam prin cărți sau pe internet , și la final a ieșit o minunăție de iepuraș :).

received_1339311889510234.jpeg

Cred că eu eram mai incantata decât fiica. Ei la fel i-a plăcut. După această experiență inedită, am ales cu Eliza cele mai frumoase cărți din biblioteca ei, și am mers să cumpărăm fire pentru eroii cărții. În fiecare zi croșetând cate un pic am ajuns la o colecție întreagă de eroi din povesti, pe care fiica îi ia cu dansa unde dorește, și la plimbare și la magazin si la somn si chiar face baie cu unii din ei.

Am hotărât ca ar fi frumos să mă împart cu aceste plăceri și cu alte mămici și copii, cred că ar fi un dar superb pentru un copil , nu doar cartea dar și eroul acesteia. Așa a apărut Oli Molly Toys.

M-au inspirat și ajutat în toate soțul, fiica și pisica. Soțul cu promovare și învestițiile. Fiica cu ideea, iar pisica cu denumirea ( Ea se numeste Olivia, dar eu îmi doream să fie Molly, însă era deja botezată :)).

received_1352812081493548

Așa că le mulțumesc mult lor, și apreciez efortul pe care îl depun alături de mine, și susținerea pe care mi-o oferă.

received_1352812061493550
Croșetând eroii din cărți, am hotărât ca ar fi minunat să croșetez și eroi din desene animate. (Primul l-am făcut pentru mine, din desenele meu preferat.)
Într -o zi întrebând -o pe Eliza ce ar vrea ca să îi croșetez, ea mi-a răspuns :

– O păpușica cu căciula mov.
M-am pus pe treaba, și în două seri păpușica a prins contur în mâinile mele. Așa a apărut Păpușica Fify.

received_1339311856176904

Așa că am hotărât că la colecția noastră minunată să se mai alăture și eroii imaginari ai copiilor noștri, nu doar cei pe care îi văd în cărți, dar și acei pe care ei îi desenează pe foaie sau îi visează cu ochii deschiși.

received_1339312039510219
Dar nu mă voi opri aici. Voi continua să croșetez, să îmi măresc colecția, pentru că e un hobby care îmi aduce plăcere, și în care mă regăsesc. Acum nu mă văd făcând altceva.”

received_1353880924719997

📚🐇📘🐻📗🐈📚🐀🐨🐼🐧🐣🐤🐥🐝

Si din nou am încălecat pe o Şa şi am mai adus o poveste Aşa 🙂

Stiu că şi povestea de azi v-a motivat să vă alungaţi monotonia rutinei şi sa vă îndreptaţi direct spre ţelul visului vostru acum în timp ce copilăriţi cu fetiţa sau băieţelul vostru.

Elena are şi o surpriză pentru voi 😀

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Pentru toți cei vor face o comandă la Elena şi vor menţiona codul secret, pe care vă rog să îl cereţi printr-un mesaj privat mie  şi vor lăsa un comentriu la aceasta postare pe Blog ( nu pagina de  facebook ci aici pe Blog) menţionând care  e cartea favorită a copilului dumneavoastră  şi morala acelei cărţi vor primi reducere de 10%, iar pentru mămicile însărcinate, care vor un cadou pentru viitorul puișor 15% doar mentionând la fel în comentariu cum îşi imagineaza prima lectura cu bebe şi ce carte ar alege  🙂 .

Elena mulțumesc  ca ai acceptat invitaţia la🔥 focul cu povesti👑 şi desigur pentru surpriza pentru cititorele/ cititorii blogului.

Eu i-am facut Elenei o provocare si ea a acceptat stiu ca rezultatul va placea la tare multe dintre noi 😉 dar şşşş… nu mai dau detalii pana nu se coace rodul provocarii 🙂 .

Iulie e cel mai potrivit pentru discuții la para focului am zis să profităm din plin.

Astfel, luna asta m-ai vine curand un

🔥foc cu poveşti 👑, unul care este la fel dedicat perioadei de vacanţă şi tips pentru calatorii cu copiii, ştiu că îl veţi asştepta cu nerăbdare 🙂

Până la o nouă poveste vă spun Pa Pa şi vă indemn să savurați vacanta de vara, să petreceţi mult timp calitativ cu copilaşii si partenerul vostru de aventuri colorate.

Azi am mai adus pe blog şi un joc frumos care e e exact pe gustul micilor aventurieri vedeti aici

Pe curand  🤗

Cu drag Angela, mămica Liei.

19959434_1348749868507430_2287905658376041544_n

 

2 thoughts on “Povestea eroilor care au decis să iasă din paginile cărtilor

Leave a comment