Five little pinguins skating on my plate…

Ro: De dimineata cum m-am trezit pinguini pe farfurie am poftit,

Mamica m-a ascultat, repede mi i-a modelat,

Eu nu m-am alintat tot asa repede i-am papat.

Cate unu cate doi sa nu fuga smecheroi,

3 si 4 mi-au ramas sa îi las la patinat,

Pana terciul il mananc sa am cu ce sa ma alint,

Nu e un terci oarecare azi e unul cu ghetare,

Cu zapada, o spendoare sa va fac pofta la fiecare.

1,2,3,4,5 hai veniti si voi aici.

2017-02-22_07-30-202017-02-22_07-38-19

En: 5 little pinguins skating on my plate,

One fell off and bumped its head,

Mama called the Doctor and the Doctor said : No more pinguins skating on Lia’s plate.

2017-02-22_07-27-23

1,2,3 pinguins skating free ,

4and 5 bring joy to my eyes,

Icebergs and snow make the porridge slow,

Eating and enjoy the story like a toy.

Learning and have fun ,

I am big fun.

Ro: Buna dimineata mamici care copilariti cu copilasii vostri, asa cum o fac si eu cu fetita mea!

En: Good morning dear Moms who are in their second childhood with their kid, like I am.

Ro: Azi am placerea de a va prezenta noul proiect in care m-am implicat deja de o luna “Farfurii cu rime” , inca din postarea de luni ,Bags of pancake vs Punguta cu doi bani , va spuneam ca mofturile Liei la mancare m-au motivat sa caut mereu idei pentru ai mentine pofta de mancare, am inceput inca din Iunie sa fac povesti in farfurie, iar in Decembrie prin  4 modele de mic dejunuri pentru Craciun Fericit am inceput sa il cresc.

Sa incep totusi cu povestea acestui proiect.

Sunt una dintre mamicile care s-a prins in capcana internetului, dupa 1 an si 4,5 luni devenise extrem de complicat sa o conving pe Lia sa stea locului si sa manance, ba chiar sa deschida gura, daca pana atunci o ocupam la masa cu diferite jocuri, activitati, cantece,maimutareli- a venit un timp cand nimic nu mai mergea.

Atunci am pacalit-o, defapt pe mine ca inca nu realizam unde m-am bagat, i-am pus cantecele pe YouTube si am intrat in capcana lui. Copilul meu nu mai accepta sa deschida gura fara cantecele de pe YouTube nici in ruptul capului puteam eu sa dansez cu lingura in fata ei. Pentru a iesi din capcana in care singura m-am prins am inceput sa ii fac povesti pe farfurie, sa o atrag cu personaje facute din terci,legume sau fructe si in acelasi timp sa ii inventez povesti sau sa imi amintesc povestile pe care le stiam. A dat roade desi inca am mult de lucrat la problema, ca e grav cum ne zombam copii mancand cu ochii in tablete.

De cateva luni ii plac poeziile, invatam impreuna, ii place sa ii fac poezii despre jucariile ei, plusuri, cuburi,masinute,despre ea si despre noi. Nu am talent la facut poezii, dar pentru ea nu ma sfiesc sa incerc am doar de castigat din asta , este o metoda frumoasa de imbogatire a vocabularului, de dictie, de dezvoltare a creativitatii, ce mai e buna buna de tot.

Farfurii cu povesti sau rime am observat ca nu doar ma ajuta sa infulece cu pofta, ii prezinta un interes care ma motiveaza sa tot nasc idei noi.Le analizeaza, numim impreuna fiecare detaliu si povestim cu intonatie ca de teatru istorii scurte.

In plus este si o activitate senzoriala, pipaie decorul mereu in timp ce il mananca cu manutele prindem asfel si execitii de morticitate fina.

Nu fac astfel de farfurii zilnic pentru a nu intra in alta capcana, ea stie ca avem mic dejunuri simple si unele cu povesti. In zilele cand are farfurii simple se intampla sa o observ ca  isi face singura cu lingura o pisica sau iepuras si comenteaza ce a a facut.

Hai sa ajung la proictul de azi ” Farfurii cu rime” , nu as fi indraznit sa le scriu niciodata poate doar va prezentam farfuriile insa am avut norocul sa cunosc o mamica care m-a incurajat, m-a motivat si inspirat in acelasi timp sa le dau o sansa rimelor mele schioape pentru a incuraja si alte mame sa faca poezii cu copilasii lor cu ei si depre ce ii intereseaza pe ei. Cu permisiunea ei o sa v-o prezint intr- o postare viitoare, este extraordinara, urmariti-ne pentru a cunoaste oameni de exceptie.

Cum aleg ideile pentru farfurii?

Lia imi da idei, are voie sa priveasca putin desene animate sau cantecele pe You tube doar dupa ce se trezeste dupa somnul de la amiaza,noi ii spunem ” la nani soare”, isi alege din desene animate sau din carti personaje pe care sa le facem in farfurie.

Iata desenul animat si cartea care m-a inspirat cu  pinguinii

2017-02-22_07-39-492017-02-22_07-41-40

Daca este o idei din carte atunci cartea o lasam deschisa si povestile si rimele vin desprinse din imagine si din farfurie.Cu pinguinii m-a ajutat si cantecelul ” Five little monkeys …jumping on a bed…” unul din lista pe care le canta mereu

 

En: Today I present you one of my new project” Rhymes on a plate”, one that came to overcome eating problems that appeared after my child was allowed to watch you tube songs for kids while eating. As she got a kind of addiction I decided that we have to find a creative solution to save our breakfast,lunch and dinner, to eat and learn in the same time.Ok. Let me explaine that this is a solution that I apply from time time the rest of days we try to get used to enjoy meals together with normal plates but without internet.

Being sometime too tired or busy ,parents make an awful mistake let their kids watching cartoons or kids songs while eating , after that they refuse eating witout computers.

I started the project with stories in June and worked on it in December .

Stories and rhymes are perfect for boasting vocabulary and develop creative skills.

Such plates gives her the chance to touch food and enjoy a sensory activity.

As my daughter likes rhymes I tryed to make some for her. She chooses ideas from cartoons and books and we make them on her plate + some rhymes or stories related to the topic.

Today’ s idea came from a cartoon and a book, if it comes from a book we keep it open while she is eating listening to the story.

2017-02-22_07-39-492017-02-22_07-41-40

This time the song  “Five little…jumping…”helped me a lot.

I had the courage the write my rhymes here being encourage by a special mom I ‘ ve met recently, I wanted to inspire more moms to make rhyme for their kids.

Stay tuned to meet in a post this special mom.

I hope you like this idea, I waite for your rhymes and plates .

Please if you had also to fight with you tube addiction while eatind pleace write me an advice, It will help me for sure now we have fixed time in the afternoon when she can watch YouTube and work on the project I’ve presented today.

Enjoy childhood in rhymes !

Ro: Sper sa va placa “Farfuriile noastre cu rime” si sa primim curand in comentarii rimele si farfuriile voastre.

Va rog daca am mamici care citesc blogul si au cazut ca mine in capcana mancare = YouTube, scrieti-mi cum reusiti voi sa scapati de aceasta problema, orice sfat o sa ma ajute sa depasim aceste mofturi.

Savurati copilaria in rime!

En: Join my  Facebook Page  page  to be the first who find about new posts and new projects.Share a Like for us ;).

Ro: Va indemnam sa ne bucurati cu un Like pe pagina de Facebook  si sa va abonati la blog pentru a fi mereu primii care afla despre noi retete, jocuri sau proiecte Diy.

Va asteptam cu drag !

With Love, Angela  si Lia ❤

 

 

 

2 thoughts on “Five little pinguins skating on my plate…

  1. si noi am fost in asa capcana dar am iesit frumos si linistit, mereu ii zic ca daca Andreea nu maninca-nu va creste mare! 😀 niciodata nu o fortez si vorbesc calm cu ea 😉 comunicarea e cheia la orice situatie, netul doar dauneaza sanatatii! succes mamici!

    Liked by 1 person

Leave a comment